herinna

herinna

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Το γράμμα της Κατίνας

Αγαπημένε μου

Σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί το κινητό σου έχει μάλλον χαλάσει αφού δεν φαίνεται να λαμβάνει τα μηνύματα που σου στέλνω. Στο τηλέφωνο όταν σε παίρνω, απαντάει μονίμως είτε ο αυτόματος, είτε η καθαριστριά σου και στη δουλειά σου οι συνάδελφοί σου επιμένουν ότι δεν υπάρχει κανείς με το όνομα Μίλτος στο χώρο τους. Εγώ όμως ξέρω πως υπάρχεις γιατί παντρευόμαστε. Ξέρω πως σε λένε Μίλτο γιατί όταν κάναμε έρωτα και σε είπα κατά λάθος Κώστα, παρεξηγήθηκες. Αφού είχε τόση σημασία για σένα να ξέρω ότι σε λένε Μίλτο δεν μπορεί παρα να σε λένε Μίλτο.
Το γράμμα αυτό σκεπτόμουν να το ρίξω κάτω από την πόρτα που δεν μπορεί παρά να είναι η πόρτα του σπιτιού σου. Ύστερα όμως αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερα να στο παραδώσει κάποιος κοινός μας γνωστός για να έχω μάρτυρα ότι σε έχω ενημερώσει. Γιατί δεν θυμήθηκα αμέσως πως δεν έχεις προλάβει ακόμα να μου γνωρίσεις κανέναν. Τέλος πάντων κάπως θα βρω τον τρόπο.

Διάβασε λοιπόν τι συμβαίνει αγαπημένε μου. Υπάρχει μια συνομωσία από τους ανθρώπους του περιβαλλοντός σου που θέλουν να μας χωρίσουν. Η καθαριστριά σου μου είπε επίσης ότι δεν ζει κανένας Μίλτος στο σπίτι σου κι επέμενε ότι είναι η οικοδέσποινα και σύζυγος ενός Κώστα. Την ρώτησα αν τη λένε Μοσχούλα όπως μου είχες πει ότι την λένε όταν μου περιέγραφες εκείνες τις απίστευτες ιστορίες με τα κατορθωματά της. Αυτό το παραδέχτηκε και με ρώτησε επίμονα πως το ξέρω και τι άλλο ξέρω γι’ αυτήν. Τι να της πω τώρα ότι την κουτσομπολεύαμε παρέα και ότι την θεωρείς υπεύθυνη για την καταστροφή του κομπιούτερ σου; Της είπα πως ξέρω μόνο το ονομά της και τη συμβούλεψα να μη χρησιμοποιήσει ξανά κανένα απορρυπαντικό στα ηλεκτρονικά σου αντικείμενα. Δεν έκανα καλά; Ωστόσο εκείνη έδειχνε εκνευρισμένη και μου μίλησε με τρόπο ανάρμοστο για καθαρίστρια. «Δεν θα μου πεις εσύ κυρά μου τι θα κάνω μέσα στο σπίτι μου και ποια στο διάολο είσαι που παίρνεις και με ταράζεις; Βαλτή είσαι; Ή παριστάνεις το μέντιουμ για να μου πασάρεις κανένα απορρυπαντικό;» Είπε και μου έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα πριν να προλάβω να της εξηγήσω πως είμαι η μελλοντική σου σύζυγος και θα πρέπει να μου μιλάει καλύτερα.
Να της κάνεις παρατήρηση σε παρακαλώ. Επίσης φρόντισε να πάρεις ένα καινούργιο κινητό για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να μιλήσουμε, εγώ έχω προχωρήσει την έρευνα αγοράς για τα καινούργια πράγματα που θα στήσουμε στο σπίτι μας. Στο ΙΚΕΑ υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για καναπέδες και ντουλάπες κι όσο για το κρεβάτι μας πάλι από κει θα το πάρουμε, σε μέγεθος βασιλικό για να με κάνεις βαρελάκι πάνω του. Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να έρθεις μαζί μου να τα δούμε παρέα και να αποφασίσουμε από κοινού για την αγορά, πρώτον γιατί με κοιτάζουν σαν χάνοι όταν τους λέω ότι παντρεύομαι μάλλον επειδή με βλέπουν μόνη μου και δεν με πιστεύουν, έτσι όμως δεν θα μου κάνουν και την έκπτωση λόγω γάμου και έπειτα άλλη είναι η χαρά του να τα βλέπουμε και να διαλέγουμε παρέα αφού θα διαμορφώσουμε το σπίτι για να ζούμε άνετα και οι δυο σ’ αυτό.
Μα μέρες που τους έπιασε όλους να μου παριστάνουν τον τρελό και να με δουλεύουν, είμαι τόσο θυμωμένη που δεν πρόκειται να καλέσω κανέναν από όλους αυτούς στο γάμο μας. Όσο για την Μοσχούλα καλά θα κάνει να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι το σπίτι της και δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει εκεί μέσα. Πολύ αέρα της έχεις δώσει αλήθεια.
Πρέπει να προλάβω ανοιχτά τα μαγαζιά με τα υφάσματα. Δεν θα σου γράψω πολλά. Τι θα έλεγες να ζωγραφίζαμε στο ταβάνι του δωματίου μας αστέρια; Για να μας θυμίζουν την πρώτη μας νύχτα που περάσαμε ξαπλωμένοι στην αμμουδιά κάτω από τ’ αστέρια; Τώρα να μου πεις με τέτοιο μεθύσι που το είχες εσύ σιγά μη θυμάσαι τίποτα, εγώ όμως καθόμουν όλη τη νύχτα ξύπνια δίπλα σου κι ευχαριστούσα την καλή μου τύχη που σ’ έφερε στο δρόμο μου. Δεν μου είχε ξανατύχει να ερωτευτώ τόσο παθιασμένα. Και πόσο γέλασα το πρωί όταν σου είπα ότι όντως κάναμε έρωτα και δεν με πίστευες! Ποιος ξέρει πόσες χιλόπιτες θα είχες φάει καημενούλη μου πριν από αυτό που στο τέλος δεν το πίστευες ούτε ο ίδιος αυτό που έγινε.

Απορώ όμως αγαπημένε μου, μία εβδομάδα ολόκληρη και δεν κατάφερες να περάσεις από εδώ αλλά γιατί δεν μου κάνεις ένα τηλεφώνημα από το σπίτι εσύ; Μήπως δεν πρόσεξες, μου αρρώστησες και για να μη σε μαλώσω το κρύβεις; Μήπως έπαθες κάποιο ατύχημα με τη μηχανή σου; Αν έχεις πάθει κάτι σοβαρό δεν είναι ωραίο να με αφήνεις στα σκοτάδια μου και να τρέχω σαν την καλή χαρά για τις ετοιμασίες. Όταν θα ζούμε μαζί πως θα εξαφανίζεσαι αμα αρρωσταίνεις; Δεν είναι καλύτερα να το συνηθίσεις κι αυτό από τώρα; Ή νομίζεις πως σε θέλω και σε αγαπώ μόνο γιατί είσαι καλός στο κρεβάτι;
Σε παρακαλώ πολύ λοιπόν να επικοινωνήσεις μαζί μου το συντομότερο και να σταματήσεις τα κρυφτούλια. Κι αυτοί οι ηλίθιοι στη δουλειά σου να κοιτάξουν να σοβαρευτούν και να μη λένε άλλα αντ’ άλλων.

Θέλω επίσης να σε πληροφορήσω ότι πήγα για εξέταση σε έναν γιατρό επειδή τελευταία δεν αισθάνομαι πολύ καλά, ζαλίζομαι και κουράζομαι εύκολα.
Με ρώτησε για την ερωτική μου ζωή, τι αδιάκριτοι που έχουν γίνει οι γιατροί στις μέρες μας και μου πήρε άκουσον άκουσον! Αίμα για εξέταση Aids.
-Χριστιανέ μου παντρεύομαι, του λέω, τι σχέση έχω εγώ με αυτά; -Εσύ ειδικά ενδέχεται να έχεις μεγάλη σχέση με αυτά, μου απάντησε.
Μπα; Κι από πού το έβγαλε το συμπέρασμα; Μήπως εννοούσε πως όλες οι μελλόνυμφες πρέπει να κάνουν την εξέταση επειδή πρόκειται να φέρουν στον κόσμο παιδιά; Για να βαδίσουν στα σίγουρα;
Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω γρι από την επιστήμη. Είπε επίσης ότι καλά θα κάνω να σε βρω και να σε ειδοποιήσω για το αποτέλεσμα όταν βγει. Ηλίθιος γιατρός. Τώρα θα τον βρω γιατρέ μου; Τον έχω βρει εδώ και μήνες του απάντησα. Ο σιχαμένος άρχισε να γελάει. Τι το αστείο βρήκε δεν καταλαβαίνω. -Καλά, άρχισε να ψάχνεις λέει. Τι εννοούσε Μίλτο μου; Τι ξέρουν οι γιατροί παραπάνω από μένα για σένα; Μήπως είσαι ασθενής του ίδιου και σε παρακολουθεί για κάποια σοβαρή πάθηση; Με ανησύχησε πολύ ο βλάκας. Μήπως δεν ήθελε να μου το πει ο ίδιος και περιμένει από σένα;
Αγάπη μου αν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα έπρεπε να μου το πεις από την αρχή. Μήπως δεν κάνεις παιδιά; Αν ισχύει κάτι τέτοιο έπρεπε να μου το πεις καλέ μου, εγώ όλα κι όλα, δεν μπορώ να εννοήσω διαφορετικά την οικογένεια. Και τώρα ακόμα αν μου το πεις δεν είναι αργά, θα σταματήσουμε κάθε διαδικασία και θα παραμείνουμε δυο καλοί φίλοι, καμιά παρεξήγηση.

Όσο περισσότερο το σκέπτομαι τόσο πιο κοντά σε αυτό το συμπέρασμα έρχομαι. Ματάκια μου ξέρω ότι σου είναι δύσκολο να το ομολογήσεις αλλά αν όντως είσαι στείρος, μη στενοχωριέσαι. Μπορεί να μας χαρίσουν ένα αν πάρουμε εγκαίρως τηλέφωνο σε κάποια από αυτές τις εκπομπές που βοηθάνε τα νέα ζευγάρια να στήσουν το σπίτι τους. Αν όχι, υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να το ψάξουμε και ένα σωρό θεραπείες για να το παλέψουμε, πριν καταλήξουμε στην απόφαση πως δεν μπορούμε να κάνουμε οικογένεια μαζί. Εγώ θα θεωρήσω πως αφού δεν μου είπες τίποτα πάνε όλα καλά και θα συνεχίσω τις ετοιμασίες περιμένοντας κι εσένα να με βοηθήσεις μ’ αυτές σε πρώτη ευκαιρία.

Αγαπημένε μου Μίλτο, το ξανασκέφτηκα.
Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου και να μη σε φέρω μπροστά σε μια ξαφνική απόφαση που μπορεί να σου φέρει τα πάνω κάτω. Σταματώ τις διαδικασίες εδώ και τώρα, μέχρι να μου βεβαιώσεις ότι το προβλημά σου δεν είναι αυτό κι ότι ο γιατρός έλεγε μπούρδες. Δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο. Το έψαξα και βρήκα πως ο νόμος απαγορεύει να χαρίζονται τα παιδιά, μόνο να τα πουλάνε επιτρέπεται. Και ξέρω πως ποτέ δεν μπορέσουμε να αγοράσουμε ένα.
Αν δεν απαντήσεις και σε αυτό το γράμμα θα ζητήσω συγνώμη από το γιατρό που πήγε να μου ανοίξει τα μάτια και τον έβρισα. Και δυστυχώς θα φας την Μοσχούλα στη μάπα να σου καταστρέφει όλα τα ηλεκτρονικά για το υπόλοιπο της ζωής σου. Αυτό θέλεις; Μια Μοσχούλα κακότροπη στη θέση μου; Γιατί δεν μου τηλεφωνείς να ξεκαθαρίσει το θέμα;

Λοιπόν κοίτα. Αν μέσα σε δυο μέρες από την παράδοση αυτού του γράμματος εξακολουθήσεις να σιωπάς, θα θεωρήσω άκυρη την πρόταση γάμου που μου έκανες τελειώνοντας μέσα μου πριν από δυο εβδομάδες. Κι ας ήσουν εσύ που απάντησες με τη λέξη «τώρα!» όταν σε ρώτησα, πότε εννοείς ότι θέλεις να παντρευτούμε Μίλτο μου; Και μάρτυς μου ο Θεός το είπες τουλάχιστον τρεις φορές, τώρα, τώρα, τώρα!
Πριν το κάνω αυτό όμως, θα μπουκάρω μέσα στην τράπεζα που δουλεύεις και θα ραντίσω με βιτριόλι όλους τους ψεύτες συναδέλφους σου που σε κρύβουν. Ακούς εκεί δεν δουλεύει κανένας Μίλτος εδώ!
Βρε παλιοπούστηδες ποιανής τα πουλάτε αυτά; Κι εσύ βρε ανίκανε και άγονε άντρα βρήκες εμένα να βολέψεις την ανικανοτητά σου επειδή με είδες βολική και σέξι, με σκέφτηκες εμένα ρε πως θα ζήσω παντρεμένη μέσα σε μια άδεια φωλιά, να τρώω στη μάπα έναν προβληματικό σαν εσένα;
Κι αν έχεις aids; Αποκλείεται ο γιατρός να εννοούσε πως εξαιτίας αυτού δεν μπορείς να κάνεις παιδιά; Τι να σε κάνω έναν άντρα αχρηστεμένο επειδή κατέβασε το κεφάλι στα πόδια του και την πάτησε;
Αχ, πρέπει στ’ αλήθεια να κοιταχτώ!
να τρέξω να πάρω τα αποτελέσματα της εξέτασης. Μπορεί να μην κάνω ούτε εγώ παιδιά τώρα!
Αρχίζω και υποψιάζομαι ότι δεν σε λένε καν Μίλτο. Αρχίζω και υποψιάζομαι πως και η Μοσχούλα η καθαριστριά σου στο κόλπο ήτανε. Είναι όντως δικό της το σπίτι και το τηλέφωνο. Φίλη σου είναι και της είπες να κάνει την καθαρίστρια για να μη καταλάβω ότι το σπίτι δεν είναι δικό σου. Παλιοκανάγια! Και που σκόπευες να με στεγάσεις εμένα ρε, που; Σε κανένα νοικιασμένο διαμέρισμα να δουλεύω σαν το σκυλί για τα βγάζουμε πέρα; Πως τόλμησες να μου κάνεις πρόταση γάμου με τέτοια ανικανότητα; Για φαντάσου! Δυο άνθρωποι, σε ένα νοικιασμένο δυάρι, χωρίς παιδιά, να ασχολούνται όλη μέρα με δοσομετρικά κουταλάκια και φάρμακα.
Δεν ονειρεύτηκα κάτι τέτοιο για οικογένεια.
Αγαπημένε μου Μίλτο. Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σου ανακοινώσω ότι άλλαξα γνώμη και προτιμώ να μείνω ελεύθερη. Σου εύχομαι καλή τύχη ματάκια μου και καλή ανάρρωση. Η παραλίγο γυναίκα σου, Κατίνα.
(Όχι που θα την έφερνες εσύ σε μένα!)
Και πως στο διάολο θα του παραδώσω τώρα αυτό το γράμμα;

10 σχόλια:

  1. Χε χε. Πολύ καλό. Μέρα καλή και δίχως κατινιές:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Λάκη μου. Χειμώνιασε και μαζευόμαστε στη φωλίτσα μας σιγά σιγά ε; Καλημέρα επίσης και καλή ξεκούραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είσαι καλά. Γέλασα πολύ. Ηθικόν δίδαγμα.Οι αμαρτάνοντες παντρεμένοι, πρέπει να λένε την αλήθεια, η δε χρήσις προφυλακτικού είναι απαραίτητος!!!
    Πρεσβύωψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμ μέχρι και η Κατίνα κόντεψε να το καταλάβει πρεσβυωπά μου. Καλό χειμωνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pws ta kataferes ki ekanes mia zwgrafia apo ena gramma....mpabo matia mou xairomai poli...mpabo...tin eikonografisi me to kalo pali egw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή εμένα οι Κατίνες μου τη σπάνε, μπορώ να πω απλώς μια καλησπέρα; :))

    (Πρεσβύωψ, νομίζω πως το ηθικόν δίδαγμα είναι οι παντρεμένοι να μην μπλέκουν με Κατίνες :Ρ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χαχαχαχαχα
    οκ Νίκο μου. Σε σένα δεν θα Κατινιάζουμε. Καλησπέρα!
    Πρέπει να παραδεχτείς όμως ότι αποτελούν θαυμάσιο θέμα για θεατρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη, αυτό ακριβώς σκέφτηκα διαβάζοντάς το... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα γραμμα κατινιστικο με σασπενς !!! Επιτυχια 100%
    ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ !! και ο μονολογος με χρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ σχολιάζουμε;